Skip to main content

Halverwege (3): Veelbelovende positie VOC en HandbaL Venlo

By 24 december 2021Competities, Eredivisie, Voorpagina

In het drieluik ‘Halverwege’ een tussenstand van de drie belangrijkste competities in eigen land. Tot slot zoomen we in op de eredivisie voor vrouwen.

Advertentie

Vlak voor de winterstop heeft VOC de koppositie van HandbaL Venlo overgenomen. In de eerste twaalf speelrondes bleek laatstgenoemd team ongenaakbaar. Bij de ploeg uit de hoofdstad staat het grootste talent van de eredivisie op het wedstrijdformulier: Kim Molenaar.

Vorig weekend ontmoetten VOC en HandbaL Venlo elkaar voor de tweede keer dit seizoen. De thuisploeg uit Amsterdam trok dit keer aan het langste eind: 32-23. Op basis van een beter doelsaldo zakt HandbaL Venlo, nog actief in de EHF European Cup, een plaatsje op de ranglijst.

Celine Michielsen
Quintus en VZV volgen op liefst vijf punten. De groen-witten uit Kwintsheul hebben de laatste acht competitieduels weten te winnen. Op 8 januari van het nieuwe kalenderjaar ontvangt Quintus, met oud-prof Celine Michielsen binnen de gelederen, lijstaanvoerder VOC.

Advertentie

VZV bleef de eerste zes wedstrijden van het seizoen ongeslagen. Alleen met laagvlieger BFC moesten de punten gedeeld worden. Tegen de top-3 heeft VZV keer op keer aan het kortste eind getrokken waardoor de formatie van Rolf Schulte genoegen moet nemen met de vierde plaats in de eredivisie.

Play-offs
Nummer vijf SEW moet de titelaspiraties even in de koelkast plaatsen. Wel hebben de blauw-witten ten opzichte van middenmoters Kwiek, waar trainer/coach Lars Hoogeveen zijn vertrek heeft aangekondigd, en Volendam een buffer opgebouwd. De drie ploegen in het midden hopen zich de resterende partijen in de reguliere competitie in vorm voor de play-offs te spelen.

V&L is de eerste ploeg die naar beneden kijken moet. Al is het gat met provinciegenoot BFC en DSVD nog twee winstpartijen. Fortissimo en Borhave delen de laatste plaats. In november wist laatstgenoemde ploeg de directe confrontatie in Cothen met 25-31 te winnen.

Tussenstand eredivisie:
1. VOC 13-24
2. HandbaL Venlo 13-24
3. Quintus 12-19
4. VZV 13-19
5. SEW 13-15
6. Kwiek 12-12
7. Volendam 13-12
8. V&L 12-9
9. BFC 12-5
10. DSVD 13-5
11. Fortissimo 12-3
12. Borhave 12-3

Lees ook: Halverwege (1): Houten en Tachos op poleposition
En ook: Halverwege (2): LIONS, Aalsmeer en Volendam hebben zicht op Final4

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie