Skip to main content

HandbaL Venlo maakt het heel laat in Amsterdam

By 22 maart 2023Beker, Competities, Voorpagina

Veel speelsters van HandbaL Venlo zullen vandaag gapend de werk- of schooldag starten, maar ook als halve bekerfinalist. Bij de laatste acht had de landskampioen gisteravond in Amsterdam tachtig minuten nodig om de reserves van VOC te verslaan: 35-36.

Advertentie

In de laatste vijf minuten van de tweede verlenging keerde Liza Rovers namens de bezoekers een break-out en zorgde Janiek van Sleeuwen (foto) eindelijk voor het eerste gaatje van twee (34-36). Zo stapten de Limburgers na overwerk en pas tegen elf uur op de bus naar huis.

Daleman en Maarschalkerweerd
In de reguliere speeltijd had VOC 2, overtuigend koploper in de eerste divisie, HandbaL Venlo op 27-27 gehouden. Sharon Grummel en Daphne Luchies bepaalden na zeventig minuten de tussenstand op 32-32 waarna opnieuw speeltijd toegevoegd moest worden. Tot blijdschap van het thuispubliek dat de stunt van de Amsterdammers op de Nederlands kampioen wel zag zitten.

Van alleen maar VOC-reserves was in de hoofdstad geen sprake. Zo scoorde Roos Daleman vlak na rust (10-12) de 12-12 en ook prikte ze de laatste van het bekertreffen binnen. Enkele weken geleden speelde de hoekspeler namens SG BBM Bietigheim nog in de Champions League. Naast de teruggekeerde Daleman en doelpuntenmaker Luchies nam ook een speelster als Romée Maarschalkerweerd het voor de tweede keer in een paar dagen tijd op tegen HandbaL Venlo.

Opleidingsploeg komt dichterbij
Afgelopen weekend ging de hoofdmacht van VOC in de eredivisie met duidelijke cijfers onderuit tegen de formatie van Robin Gielen (30-23). De opleidingsploeg, onder leiding van de fanatieke Elly-an de Boer, kwam gisteravond op eigen vloer dichterbij. Het is het geschrokken HandbaL Venlo dat zich bij de laatste vier van de bekercompetitie schaart bij, jawel, VOC 1.

Lees ook: Ook Kwiek naar laatste vier van beker

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie