Skip to main content

Ook Kwiek naar laatste vier van beker

By 22 maart 2023Beker, Competities, Voorpagina

Kwiek heeft zich in de beker bij VOC en HandbaL Venlo gevoegd. In eigen huis wonnen de Overijsselaars gisteravond de kwartfinale van V&L: 34-32.

Advertentie

Vlak voor het rustsignaal zette Diede Nanning de gasten uit Limburg opeens op voorsprong (17-18). Bij 17-15 stond Kwiek nog aan de goede kant van de score.

Na de 20-19 van Jessica Hilbrands (foto) kwam het bekerduel in Raalte helemaal los. In de break-out zorgde Lisa Bosch voor het gaatje van drie (25-22,) al maakte dat op V&L weinig indruk. Met nog tien minuten te spelen maakte Anne Acampo namens de bezoekers weer gelijk (28-28).

Elisa Marsman
Dat Kwiek en V&L het gisteravond zo spannend maakten viel te verwachten. Na 21 eredivisiewedstrijden is het verschil op de ranglijst tussen beide tegenstanders slechts één punt: twintig om 21 voor V&L.

Advertentie

Elisa Marsman nam Kwiek in de slotfase van de kwartfinale bij de hand. Na haar 30-28 kwamen ook de voorlaatste twee doelpunten van de thuisploeg van de pas 18-jarige spelmaakster in het rood-zwart. Door de late 33-32 van Danee Steijns werd het nog even ren-je-rot, maar daar maakte Marit Winkels in de zoemer vanaf zeven meter een eind aan.

BFC – Quintus
De laatste partij bij de laatste acht van de beker is vanavond. Om 20:00 komen BFC en titelhouder Quintus elkaar in Zuid-Limburg tegen.

Lees ook: HandbaL Venlo maakte het heel laat in Amsterdam
En ook: Opeens moet Kwiek op zoek: Trainersduo stopt

Foto: Tina Kolthof

Advertentie