Skip to main content

HandbaL Venlo trekt mannenploeg terug uit eredivisie

By 13 maart 2018Eredivisie, Voorpagina

Cabooter Group/HandbaL Venlo heeft besloten de mannenploeg het komende seizoen niet in te schrijven voor de eredivisie. Een aantal dagen geleden handhaafde de Noord-Limburgse club zich nog.

Advertentie

De focus bij HandbaL Venlo gaat volledig op de dameskant. “Er moesten keuzes gemaakt worden en, hoe moeilijk ook, knopen doorgehakt”, legt Ad Roest, voorzitter van Stichting Topsport, uit. “De meest logische keuze was om sterker in te zetten op de dameskant. Hier hebben we een goede geografische ligging ten opzichte van andere damesteams uitkomend in de eredivisie, een kwalitatief jong team voor de toekomst en een talentvolle A-ploeg uitkomend in de landelijke competitie.”

Swift 2000
De mannenploeg gaat gebukt onder grote concurrentie in de regio van onder meer Bevo en LIONS. Roest: “Aan de herenkant is het steeds moeilijker om een representatief team op te stellen en moeten spelers van steeds verder weg worden aangetrokken.” Op aanwas van jongensjeugd kan de eredivisionist op dit moment niet rekenen.

Met het nodige kunst- en vliegwerk hield HandbaL Venlo de afgelopen jaren een goede mannenploeg op de been. Zo werd vorig seizoen een samenwerking aangegaan met streekgenoot Swift 2000. Oud-trainer Eric Eussen, een aantal weken geleden opgestapt, nam afgelopen zomer een aantal spelers van zijn oude ploeg Sittardia mee naar Noord-Limburg.

Nacompetitie
Binnenkort licht HandbaL Venlo het NHV in over de ontwikkelingen. In de lente gaan zes ploegen, waaronder eredivisionisten Def-Fire/Aristos en ARBO Rotterdam, in de nacompetitie strijden om één, of wellicht twee, overgebleven plaatsen in de eredivisie.

Advertentie