Hasselt en Sasja spelen gelijk in spannende wedstrijd

Hubo Initia Hasselt trok in de vierde wedstrijd van de play-offs naar KV Sasja dat was opgeklommen tot de derde plaats. Hasselt kon een goede zaak doen, zeker met het onderlinge duel tussen Bocholt en Tongeren in het achterhoofd. Hasselt kwam echter niet verder dan een 28-28 gelijkspel.Inline afbeelding 1

De Initianen namen het voortouw in de wedstrijd en liepen onder meer dankzij een goede Buciuman uit tot 2-6 na tien minuten spelen. Het liep niet erg lekker bij Sasja, al kon het via enkele tegenaanvallen toch weer aansluiten (6-7) halverwege de eerste helft. Hasselt deed vervolgens hetzelfde en kon via tegenaanvallen van Van Criekinge en Pepels een voorsprong uitbouwen tot 8-12 na goed 22 minuten spelen. Hasselt werd slordiger, en Sasja begon beter te spelen. Een trefzekere Rola hielp Sasja op gelijke hoogte. Initia vond voor de rust geen antwoord meer op de Antwerpse aanvallen. Groff kon op het rustsignaal uit een stilstaande fase de 16-14 ruststand op de bordjes zetten.

De thuisploeg behield de bovenhand in de openingsfase van de tweede helft met doelpunten van Bisschop, Lamberigts en Rola. Na 38 minuten stond het 21-18. Buciuman – goed voor acht doelpunten – en Robyns brachten Hasselt in de 45ste minuut terug op gelijke hoogte. Sasja liep opnieuw twee doelpunten uit via een erg opvallende Groff.

Met nog tien minuten te spelen keek Initia nog altijd tegen een achterstand van twee doelpunten aan. Buciuman en twee keer Köhlen draaiden de rollen om in een steeds bitsiger wordende wedstrijd met hoofdrollen voor Groff en Kostic. Köhlen en Bogaerts leken een Hasseltse zege veilig te stellen bij 26-28 na 56 minuten.

Initia vergat de kalmte te bewaren en liet Bisschop en Rola terug gelijkstellen. Bij 28-28 en met nog 52 seconden op de klok verspeelde Hasselt de bal en had Sasja de kans om de twee punten thuis te houden. Het draaide anders uit: Robyns met de steal en de tegenaanval, maar… met de misser. Buciuman was goed gevolgd en knalde de 28-29 tegen de netten. Dat feestje ging uiteindelijk niet door, aangezien het scheidsrechterlijk duo besliste dat de bal na het eindsignaal in goal verdween. Een 28-28 gelijkspel dus in Sasja.

In de andere wedstrijden won Bocholt tegen Tongeren, en won Merksem nipt tegen Visé. Volgende week staat de topper tegen Bocholt op het programma in de Alverberg.

KV Sasja: Nemanja Kostic 3, Luka Groff 4, Jasper Roelants, Quinten Colman 1, Sam Theyssens (d), Brian Meulders 2, Hans Lamberigts 5, Sander Soetaert, Sergio Rola 6, Bert Bisschop 6

Hubo Initia Hasselt: Jelle Vonckx (d), Brecht Vanbrabant (d), Tim Houbrechts, Simon Ooms 1, Xander Jackers 1, Kai Verhoeven, Ruben Roelants, Tom Robyns 6, Bram Van der Goten, Bart Köhlen 6, Eligio Pepels 2, Robbert Bogaerts 3, Mattias Van Criekinge 1, Andrei Buciuman 8

Scheidsrechters: Steenwinckels – Steenwinckels

Tekst: Hubo Initia Hasselt