Hubo Initia Hasselt winnaar BENE-League!

By 7 februari 2016Geen categorie

Na in de reguliere competitie met kop en schouders boven de rest te hebben uitgestegen is OCI-Lions er niet in geslaagd officieel de beste ploeg van Nederland en België te worden. In een ware thriller was Hubo Initia Hasselt net iets beter dan de Lions. Na een ruststand van 12 – 15 stond er na twee keer 30 minuten 30 – 30 op het scorebord en dus moest er twee keer vijf minuten verlengt worden. Daarin waren de Belgen net iets doortastender en wonnen uiteindelijk met 35 – 34!

Joris Baart en Serge Heijnen openen de scoren en zetten hun ploeg direct op een 0-4 voorsprong. Laatst genoemde tekent in de eerste vier minuten voor maar liefst drie treffers. Hasselt heeft duidelijk moeite met de offensieve dekking van Lions en komt pas na 5 minuten voor het eerst tot scoren via Bram van der Goten.

Hasselt lijkt inmiddels wakker te zijn geworden na de bliksemstart van Lions en komen terug tot 4-5. Een inhaalslag lijkt aanstaande maar de Belgen kunnen niet doorzetten. Lions neemt opnieuw afstand. Het verschil tussen beide ploegen blijft steken op zo’n drie doelpunten. Na 22 minuten spelen staat het 9 – 12 in het voordeel van de Nederlanders.

In de slotfase van de eerste helft bewijst doelman Luuk Hoiting zijn waarde voor zijn ploeg door menig doelpoging van Hasselt te keren. De Belgen spelen in die fase met een man meer door een tijdstraf van Ivo Steins maar weten in die periode geen enkele keer het net te raken. De ploegen gaan rusten met 12 – 15.

Ook in de beginfase van de tweede helft blijft het verschil tussen Lions en Hasselt gewaarborgd. Na 16 minuten spelen staat het 21 – 24. Dan is inmiddels Evert Kooijman in de ploeg gekomen bij Lions. De cirkelspeler scoort twee keer op rij zorgt dat de marge voor het eerst wordt vergroot naar vijf. Het staat dan 27 – 22 met nog 10 minuten te spelen.

Hasselt geeft de hoop echter nog niet op. Met nog 7 minuten te spelen wordt de marge teruggebracht naar twee doelpunt via een mooie draaibal van Kai Verhoeven: 25  – 27. De Belgen lijken sterker te worden en komen terug tot 1 doelpunt met nog 1 minuut op de klok! Hasselt neemt dan een time out met nog 20 seconde te spelen. Met nog een paar seconde op de klok scoort Tom Robyns de 30 – 30 en wordt het verlengen!

Tijdens de eerste vijf minuten houden de ploegen elkaar opnieuw in evenwicht (32 – 32). In de tweede verlenging kan Hasselt de leiding nemen, mede doordat Evert Kooijman een open doelkans mist. Dan een belangrijk moment. Robyns torpedeert Luc Steins en krijgt terecht een twee minuten tijdstraf. Steins benut de strafworp en het staat weer gelijk: 33 – 33. Het blijft stuivertje wisselen tussen beide ploegen en een penaltyserie lijkt in de lucht te hangen. Hasselt is dan inmiddels weer compleet en Lions heeft de bal. Nog 20 seconde op de klok. Lions weet niet te scoren en Hasselt kan in de aanval. In de laatste seconde treffen zij het doel. Lions met lege handen na een seizoen eenzaam aan de top te hebben gestaan. De Belgen gaan met de hoofdprijs naar huis: 34 – 35!