Skip to main content

Hellas weer sterkste in Haagse derby, ook winst Quintus en Tachos

By 21 januari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Weer heeft Hellas in de eredivisie buur WHC/Hercules verslagen. Dat schrijft Peter Lotman in het AD.

Advertentie

Het werd gisteravond in Den Haag 21-24 voor de bezoekers. Eerder dit seizoen eindigde ook Hellas – WHC/Hercules in het voordeel van de ploeg van Richard Rijkens.

Hellas liet zich bij 8-4 achter niet van de wijs brengen. Bij 12-12 klonk in Zuid-Holland het rustsignaal.

Storm Bolman
Lotman zag in de derby de doelman van Hellas uitblinken: Storm Bolman (foto). De 20-jarige goalie dreef met zijn reddingen de schutters van WHC/Hercules tot wanhoop. Alleen Tim Frenk maakte er op eigen vloer meer dan vijf: zes.

Na 14-18 kwam WHC/Hercules nog terug tot 17-18. Daarna maakte topschutter van de burenstrijd Olivier Beltman drie van zijn uiteindelijk zeven doelpunten waarna Hellas na het uur als winnaar van het vijandelijke veld stapte.

Advertentie

Feyenoord terug tot één
Door de uitoverwinning groeit het gat tussen Hellas, nummer zes van de eredivisie, en WHC/Hercules naar twee punten. De mannen van Rijkens hebben evenveel punten als Aalsmeer 2 en eentje minder dan streekgenoot Quintus dat vierde staat.

De Heulse formatie rekende gisteravond af met Feyenoord: 33-29 (17-14). Na 20-15 kwamen de Rotterdammers vijf minuten voor tijd via Rowan de Bruin helemaal terug tot 30-29. De laatste drie van het treffen werd door Quintus gemaakt. Ricardo Holman, Troy Oranje en Timo Blom stelden de twaalfde winst van het seizoen voor de wit-groenen veilig.

Twee punten verschil
Tachos staat nog voor Quintus. De nummer drie van de ranglijst klopte in Waalwijk laagvlieger Watersley R+D Handball met 34-24. Na één helft spelen was de marge al vijf (16-11). Het verschil tussen de Noord-Brabanders, waar hoekspeler Joep Hamers er in de slotfase vier snel achter elkaar maakte, en runner-up DFS Arnhem is nog maar twee punten.

De grootste uitslag van gisteravond werd in Oss neergezet. Middenmoter Dynamico kende geen genade met het nog puntloze EHC: 39-16 (20-9). Dertien keer vond Wout van Iperen het Haagse hok.

Alle uitslagen eredivisie:
Quintus – Feyenoord 33-29
E&O – Bevo 2 31-29
Dynamico – EHC 39-16
WHC/Hercules – Hellas 21-24
BFC – DFS Arnhem 33-30
Tachos – Watersley R+D Handball 34-24

Lees ook: BFC geeft concurrent DFS Arnhem tik

Foto: FotoReza

Advertentie