Skip to main content

“Het Nederlands handbal staat nog beter op de kaart”

By 12 januari 2020Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

De Spektrum Arena in Trondheim was gistermiddag even voor Nederland. Niet alleen boekten de Oranjemannen de eerste EK-zege ooit, ook stalen de fans van de nationale ploeg de show.

Advertentie

“Ik geloof dat je zonder oranje gezicht de hal niet binnen kwam. Bijna alle supporters uit Nederland waren geschminkt”, lacht international Jeffrey Boomhouwer na de tijd. De hoekspeler is uitgelaten. Mede door een aantal treffers van Boomhouwer wist Nederland Letland met 32-24 te kloppen. “Heel erg vet.”

Voorafgaand aan het tweede groepsduel kwamen tientallen fans uit Nederland samen in een Ierse pub. Getooid in het oranje ging de schminkkoffer van aanvoerder Remco Kensen, tevens voorzitter van eerste divisionist Aristos uit Amsterdam, open. Van de moeder van Luc Steins tot wereldkampioen Annick Lipman: niemand werd gespaard. Zelfs Fabian van Olphen meldde zich voor een biertje in het centrum van Trondheim.

Feestje
“Het is een prachtig gezicht. Die mensen zijn hier gekomen voor ons”, gaat Boomhouwer verder. Onder meer zijn vader en broertje Robin, oud-speler van onder meer Aalsmeer, zijn in Noorwegen. “Die maken er een feestje van. Door de overwinning hebben wij hun feest kunnen verlengen. Dat is toch fantastisch?”

https://www.instagram.com/p/B7L0Mcfn-eG/

Volgens Boomhouwer, die in Duitsland actief is voor Bergischer HC, komt de overwinning de nationale ploeg toe. “De teamspirit is zo goed. Dat slaat weer over op de mensen op de tribune. We hebben erg genoten. Het Nederlands handbal staat nog beter op de kaart.”

Podcast
Later vandaag komt een nieuwe aflevering van Spielmacher, de podcast van Handbal Inside, online. Vanuit de mixed zone hebben redactieleden Stijn Steenhuis en Bobby Schagen meerdere internationals gesproken over de historische winst.

Foto: FotoReza

Advertentie