Skip to main content

De Hoop nieuwe trainer TuS Haren

Martin de Hoop wordt de nieuwe hoofdtrainer van TuS Haren. De Nederlandse trainer maakt de overstap van de eerste divisie naar de Duitse Verbandsliga. 

Advertentie

De 36-jarige De Hoop kent een lange historie als assistent-trainer bij grote eredivisieclubs. Zo was hij de rechterhand van zowel Rob Fiege bij DOS als broer Joop Fiege bij Hurry-Up. Het afgelopen seizoen had de voormalig hoekspeler van E&O het reserveteam van de Zwartemeerders onder z’n hoede.

Op eigen benen staan
Volgens De Hoop is de tijd rijp om op eigen benen te staan. “Vond het nu wel tijd om eens een keer ergens als hoofdtrainer aan de slag te gaan”, vertelt de nieuwbakken eindverantwoordelijke. “M’n vorige klus als hoofdtrainer was bij de heren van DOS”. Drie jaar geleden promoveerde DOS onder leiding van De Hoop naar de tweede divisie.

“Vond het tijd om ergens als hoofdtrainer aan de slag te gaan”

“Ben erg tevreden met de stap”, vervolgt De Hoop over z’n move naar de Oosterburen. “Het is een leuke groep die al lang samen is. Ga het samen met Erik Roggen doen. Hij wordt mijn assistent”. Roggen was als trainer en speler bij meerdere Groningse clubs actief. TuS Haren bezet op dit moment de vijfde plaats in een competitie waar ook ploegen als HSG Nordhorn 2, Oldenburg en Bremen actief zijn.

Door: Stijn Steenhuis
Foto’s: DOS, logo TuS Haren

Advertentie

Join the discussion 13 Comments