Skip to main content

Housheer en ook Wolfs opgeroepen voor EK

By 17 oktober 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Bondscoach van de Oranjedames Per Johansson heeft ook de laatste vier speelsters van zijn EK-selectie bekendgemaakt. Één van hen is Dione Housheer.

Advertentie

Door een duimblessure opgelopen in de Champions League staat Housheer al sinds begin deze maand aan de kant. Toch lijken de seinen voor de rechteropbouwer van Odense Håndbold op groen te staan, want Housheer is selectielid nummer vijftien en wordt in Skopje verwacht.

Tijdens de Golden League
Een week geleden maakte Johansson zijn eerste veertien bekend. Naast Housheer mogen ook Harma van Kreij (Borussia Dortmund), Kelly Vollebregt (Odense Håndbold) én Pipy Wolfs (Elche) hun koffers pakken. Zij maken de achttienkoppige groep van de Zweedse bondscoach compleet.

Vooral de keuze op Wolfs is opvallend. Eerder deze maand tijdens de Golden League in Denemarken debuteerde de cirkelspeelster van het Spaanse Elche, afgelopen weekend actief in de EHF European Cup, voor de A-ploeg. Ook Kim Molenaar en Maxime Struijs gaan over twee weken debuteren op een eindtoernooi.

Advertentie

Onder andere Tamara Haggerty is voor het Europees kampioenschap afgevallen. Tevens laat Johansson keepster Claudia Rompen thuis. De Zweedse bondscoach houdt het in zijn groep bij twee doelvrouwen: Yara ten Holte en Rinka Duijndam.

5 november
Vanaf 5 november laten de Oranjedames zich op het EK in Noord-Macedonië zien. In de poulefase treft Nederland Frankrijk, Roemenië en het thuisland.

EK-selectie:
Doel: Yara ten Holte (Borussia Dortmund) en Rinka Duijndam (Sola HK)
Linkerhoek: Bo van Wetering (Odense Håndbold) en Zoë Sprengers (Borussia Dortmund)
Opbouw: Kelly Dulfer, Inger Smits (beiden SG BBM Bietigheim), Estavana Polman (Nykøbing), Laura van der Heijden (Chambray Touraine Handball), Dione Housheer (Odense Håndbold), Maxime Struijs (SV Union Halle-Neustadt), Harma van Kreij (Borussia Dortmund) en Kim Molenaar (København Håndbold)
Cirkel: Merel Freriks (Brest Bretagne), Nikita van der Vliet (Nykøbing) en Pipy Wolfs (Elche)
Rechterhoek: Angela Malestein (Ferencvaros), Debbie Bont (Metz Handball) en Kelly Vollebregt (Odense Håndbold)

Foto: FotoReza

Advertentie