Skip to main content

Houten is eerste slachtoffer van Izegem: ‘Toe aan een break’

By 24 december 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

Ten koste van Houten is debutant Izegem in de BENE-League van de nul af. De Utrechters gingen gisteravond bij de hekkensluiter duidelijk ten onder: 41-30.

Advertentie

Door het resultaat is Izegem vlak voor de competitiestop op één punt van Houten gekomen: drie om twee. Het heenduel in The Dome eindigde nog in 38-34 voor Houten.

“Ik had dit niet gehoopt”, vertelt trainer/coach van Houten Job Reumer tegenover het Belgische Sportbeat. “Maar we wisten dat hier veel publiek zit, er sfeer is en dat wij het hier lastig gingen krijgen. Helemaal omdat we in een lastige fase zitten.”

Eerste ooit
Voor Izegem is de winst van gisteravond de eerste ooit in de BENE-League. Als kampioen van de Belgische ‘eerste nationale’ promoveerden de blauw-witten in de lente naar het hoogste niveau van Nederland en België. Tegen Sporting Pelt (28-29), Hurry-Up (34-33), Volendam (29-30) was Izegem al dichtbij punten.

In de eerste zestien speelrondes van het seizoen heeft promovendus Houten er drie verzameld. Naast de winst op Izegem speelden de mannen van Reumer verrassend gelijk tegen koploper Visé. Dat was alweer twee en een halve maand geleden.

Wisselende vorm
Reumer, die in de zomer het stokje heeft overgenomen van Vladan Mijalkovic, vervolgt: “We wisselen heel goede momenten in de wedstrijd af met slechte. We zijn eigenlijk toe aan een break.”

Lees ook: Belgische kraker eindigt onbeslist, blessure De Beule

Foto: FotoReza

Advertentie