Houten temt Quintus en is eredivisiekampioen

Houten mag zich na winst op runner-up Quintus de allerbeste van de eredivisie noemen: 27-36.

In Kwintsheul troffen de nummers één en twee van de competitie elkaar vanavond in de voorlaatste speelronde. Houten stuurde Quintus bij 13-16 met een achterstand de kleedkamer in.

In de tweede helft kwam de thuisploeg één keer terug tot twee doelpunten. Op aangeven van Marc de Vreede scoorde Quintus-topschutter Rick van Ravesteijn de 22-24. Zowel aangever als doelpuntenmaker speelden met de titelfavoriet op bezoek hun laatste thuiswedstrijd ooit.

Versteegden en Meinicke
Tien minuten voor tijd besliste Houten de kraker. Boy van Eijk, Ruben de Bok en jeugdinternational Kyan van Berlo tilden de score op de vloer van de concurrent naar 23-30.

In het zwarte uittenue van Houten liet Bram Versteegden andermaal zijn klasse zien. Een jaar geleden werd de handige rechteropbouwer samen met doelman Richard Meinicke naar Utrecht gelokt. Het duo speelde eerder voor het Belgische Initia Hasselt al eens samen in de BENE-League en mogelijk gaan Versteegden en Meinicke dat na de zomer ook met Houten doen.

Play-off met Tachos
Door het kampioenschap is de formatie van scheidend hoofdtrainer Vladan Mijalkovic geplaatst voor de play-off om een plekje in de grensoverschrijdende topcompetitie. BENE-Leaugeploeg Tachos, laatste in de HandbalNL League, wacht in een tweeluik.