Skip to main content

In de zomer van 2024 stopt Adams echt: “Jarenlang heb ik zaken opzijgezet”

By 29 december 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

Hij plakte er afgelopen zomer toch nog een seizoen aan vast, maar oud-international Jasper Adams (34) stopt na het lopende speeljaar echt. Dat staat in De Limburger.

Advertentie

“Tophandbal is intensief en tijdrovend.” Laat de belangrijke pion van landskampioen LIONS optekenen in de krant van de provincie. Adams werd door V&L opgeleid en speelde ook voor Initia Hasselt, Volendam en TV Emsdetten.

Hij vervolgt in De Limburger: “Naast leeftijd en meerwaarde speelt mee dat ik een sterke behoefte heb om andere dingen te doen. Jarenlang heb ik zaken opzijgezet die ik steeds belangrijker ben gaan vinden: familie, vrienden, vakanties, maatschappelijke carrière.”

107 interlands
Een jaar geleden deelde Adams de BENE-Leagueclub al mede te gaan stoppen, maar op die beslissing kwam de lange linkeropbouwer in de zomermaanden terug. “Mijn privésituatie veranderde en ik had behoefte aan een stabiele handbalomgeving. Daarnaast deden spelers en staf van Lions een dringend beroep op me.”

In de lente volgt Adams het voorbeeld van Bevo-spelmaker Dario Polman. “Ik wil in elk geval de vrijheid hebben, niet meer alle verplichtingen die topsport met zich meebrengt”, aldus de Limburger die 107 interlands voor Oranje speelde. Na het WK van begin dit jaar nam Adams reeds afscheid als Oranjeheer.

Plaats vier
Na zestien wedstrijden staat LIONS op de vierde plaats in de competitie. Visé, Achilles Bocholt en Volendam doen het beter dan de ploeg van Adams. Na het EK van volgende maand hervat de BENE-League en daarmee start de laatste seizoenshelft van de schutter begin februari 2024.

Foto: FotoReza

Advertentie