Skip to main content

In Denemarken klinkt tijdens de Supercup het startschot van het nieuwe seizoen

In Denemarken zit de voorbereiding erop. Tijdens de Supercup van vanavond klinkt het startschot van het nieuwe seizoen.

Advertentie

Om 18:30 treffen Odense Håndbold en Team Esbjerg elkaar. In de Supercup spelen de landskampioen en Deense bekerhouder om de eerste prijs van het seizoen.

Afgelopen lente wist Odense Håndbold ten koste van de aanstaande opponent de landstitel te veroveren. Ook tijdens de finaleweken maakte international Dione Housheer (foto) veel indruk. De verwachtingen rond rechteropbouwer van Oranje zijn in haar tweede seizoen in Odense nog hoger gespannen.

Nora Mørk
Aan de overkant ontbreekt Estavana Polman op het wedstrijdblad van Team Esbjerg. Haar doorlopende contract bij de rood-witten is ontbonden en in het nieuwe speeljaar zal ze in het tenue van competitiegenoot Nykøbing te bewonderen zijn.

Advertentie

Wél in actie namens Team Esbjerg: Nora Mørk. De Noorse klasbak is overgekomen van Vipers Kristiansand uit haar thuisland. ‘Ster’ Henny Reistad is door een blessure nog niet inzetbaar in de Supercup-strijd met Odense HC.

Twee landgenoten ontbreken nog
Naast Housheer staan vanavond ook landgenoten Bo van Wetering en Kelly Vollebregt namens Odense Håndbold, dat vorige week in Hongarije oefende tegen het Györ van Yvette Broch (32-27), aan de start van het seizoen 2022/2023. Larissa Nusser (knieblessure) en Lois Abbingh (zwanger) ontbreken en zullen vanaf de kant moeten toekijken.

Aansluitend spelen ook mannenploegen Aalborg Håndbold en GOG om de Supercup. Laatstgenoemd team veroverde enkele maanden geleden ten koste van Aalborg Håndbold het Deens kampioenschap.

Foto: FotoReza

Advertentie