Skip to main content

Officieel: Polman tekent en blijft Denemarken trouw

Het Deense TV2 meldde het vanochtend al, maar nu is het officieel: Estavana Polman (29) blijft actief in de Deense competitie en gaat spelen voor Nykøbing Falster.

Advertentie

Na lang gesteggel werd het nog lopende contract van Polman bij Team Esbjerg afgelopen maand ontbonden. Na negen seizoenen was Polman vrij om te gaan en vandaag werd haar nieuwe club bekend. In Nykøbing wordt Polman ploeggenoot van Nikita van der Vliet.

Afscheidsvideo
Met de overstap blijft Polman actief in Noord-Europa. Middenmoter Nykøbing heeft zich geplaatst voor de EHF European League. Voor Polman is het na Sønderjyske en Team Esbjerg haar derde Deense club. In Esbjerg groeide de 29-jarige uit tot één van de beste speelsters ter wereld.

Eerder deze week nam Polman via een video afscheid van de fans van Team Esbjerg. De Arnhemse gaf aan dat het gedwongen afscheid niet de manier is waarop ze wilde eindigen en dat ze het avontuur in Esbjerg eigenlijk had willen afmaken.

Nummer 97
Polman heeft in Nykøbing voor één seizoen getekend. Opvallend: de spelverdeelster gaat niet spelen met haar vertrouwde rugnummer 79, maar met 97. Nummer 79 wordt in Nykøbing al gebruikt door Kristina Kristiansen.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie