Skip to main content

Recordaantal teams bij Jac Stammes Cup in Aalsmeer

Aankomend weekend wordt in Aalsmeer alweer voor de zeventiende keer het jaarlijkse jeugdhandbaltoernooi om de Jac Stammes Cup georganiseerd. Het deelnemersveld zou je het ‘neusje van de zalm’ uit handballand kunnen noemen: zeer sterk, want nagenoeg de gehele top van het Nederlandse jeugdhandbal is aanwezig.

Het totale deelnemersveld bestaat dit jaar uit maar liefst 72 teams (een record) die als volgt over de 7 jeugdcategorieën zijn verdeeld: 8 teams jongens A-jeugd, 8 teams jongens B-jeugd, 8 teams jongens C-jeugd, 8 teams meisjes A-jeugd, 12 teams, meisjes B-jeugd, 16 teams meisjes C-jeugd en ook nog 12 gemengde D-jeugd teams.

Advertentie

Deelnemers
De deelnemende verenigingen zijn, behalve teams van FIQAS Aalsmeer in elke categorie: Hellas, E&O, Oliveo, V&L, Quintus, Hercules, Olympia ’89, Sittardia, DWS, DSVD, VENECO Velo, Klink Nijland/Kwiek, PSV, Maedilon/VZV, Zeeburg, Gemini, Houten, BFC, Dongen, ZAP, Kras/Volendam, Westfriesland/SEW, DSS en Achilles.

Het toernooi begint aanstaande zaterdag om 9.00 uur met de poulewedstrijden. De zondag staat in het teken van de winnaarspoules, middenpoules, verliezerspoules en natuurlijk de altijd spectaculaire finalewedstrijden. Die finales vinden op zondag vanaf 18.00 uur plaats in de Bloemhof en worden afgesloten met de finale van de jongens A – Jeugd om 21.30 uur. Aansluitend vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats onder leiding van de locoburgemeester van Aalsmeer, de heer Ad Verburg.

Het toernooi wordt gespeeld op vier locaties: in de Bloemhof (jongens A- en B-jeugd en meisjes A-jeugd van 9-18 uur), in de Proosdijhal in Kudelstaart (meisjes B-jeugd van 9-18), in de Nieuwe Bankrashal in Amstelveen (gemengde D-jeugd van 9-18 uur) en in de Emergohal in Amstelveen (jongens C- en D-jeugd van 9-18 uur). De organisatie hoopt wederom op een zinderend en sportief toernooi om de Jac. Stammes Cup en wil op voorhand alle betrokken vrijwilligers bedanken.

Door: FIQAS/Aalsmeer
Foto: Jac Stammes Cup

 

Advertentie