Skip to main content

Jong Oranje declasseert Duitsland

De heren van Jong Oranje hebben in de aanloop naar het EK in Denemarken voor een grote verassing gezorgd. De ploeg van Monique Tijsterman en Lars Hoogeveen won gisteravond in Almelo verrassend met 33 – 32 van Jong Duitsland, een ploeg die steevast een positie in de top van het mondiale handbal bekleed. 

Advertentie

Oranje dankte de overwinning vooral aan een sterke eerste helft (19 – 15). Nederland speelde als hecht collectief, met Ephrahim Jerry als belangrijkste afmaker. De geboren Eindhovenaar was goed voor 8 doelpunten en werd daarmee ook topscoorder.

In de tweede helft besloot Tijsterman meer door te wisselen en werd er veel geëxperimenteerd met verschillende dekkingsvormen. Dit leidde tot meer fouten waar de Duitsers vervolgens weer van konden profiteren.

Hectische slotfase
Tijdens de slotfase leek Duitsland zelfs nog even aanspraak te kunnen maken op een overwinning, maar de opgebouwde voorsprong van Nederland was net genoeg om de winst in eigen huis te houden. “In de laatste anderhalve minuut leden we twee keer heel dom balverlies en laten we Duitsland toch nog in de buurt komen. Gelukkig was de marge toen groot genoeg en kwam de overwinning niet meer in gevaar.” vertelt assistent bondscoach Lars Hoogeveen na afloop van de wedstrijd.

“In Verl krijgen de Duitsers een nieuwe kans”

Vanavond oefent Jong Oranje opnieuw tegen Jong Duitsland. Dit keer wordt de wedstrijd gespeeld in het Duitse Verl. Hoogeveen blikt vooruit: “Ik hoop dat we morgen net zo’n pot kunnen neerzetten als vandaag. We hebben vandaag vooral als team heel goed samengespeeld. Onze jongens hadden drie zware trainingen in de benen zitten, maar daar was zeker in de eerste helft niets van te merken. In Verl krijgen de Duitsers een nieuwe kans.”

De wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Duitsland begint vanavond om 19:00 uur.

Foto: Ils PattipeilohyAdvertentie

Join the discussion 6 Comments