Skip to main content

Jongelingen Molenaar en Wolfs op wedstrijdblad tegen Noorwegen

By 27 oktober 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Jongelingen Kim Molenaar (foto) en Pipy Wolfs zijn door bondscoach van de Oranjedames Per Johansson op het wedstrijdblad van het oefenduel van vanavond met Noorwegen gezet.

Advertentie

Om 18:15 komt Nederland in de Golden League de Europees kampioen tegen. Twee speelsters starten het oefentoernooi in Stavanger op de tribune.

Van Kreij en Vollebregt
Waar Molenaar en Wolfs tot de wedstrijdselectie behoren, zijn Harma van Kreij (Borussia Dortmund) en Kelly Vollebregt (Odense Håndbold) afgevallen. Dat betekent dat ook Dione Housheer, op de weg terug van een duimblessure, tegen thuisland Noorwegen haar opwachting gaat maken.

Molenaar hoort al een jaar bij de A-ploeg. In de zomer heeft ze VOC ingeruild voor het Deense København Håndbold. Generatiegenoot Wolfs heeft pas begin deze maand haar debuut voor de Oranjedames gemaakt en van Johansson al een plekje in de EK-selectie gekregen.

Ziggo Sport
Noorwegen – Nederland is te zien op Ziggo Sport. Tien dagen voor het EK gaat Oranje voor het eerst de vorm testen. Het eindtoernooi start voor de ploeg van Johansson op 5 november in Skopje tegen Roemenië.

Lees ook: Oranjedames oefenen vanavond tegen titelhouder
En luister ook: De Grote EK-gids | Spielmacher | S05A06

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie