Skip to main content

Kampioenschap WHC/Hercules kroon op werk

Het kampioenschap in de eerste divisie van WHC/Hercules is de kroon op een pittige fusieklus. Dat onderstrepen de spelers van de aanstaande eredivisionist tegenover verslaggever Peter Lotman van het AD.

Advertentie

Zaterdagavond sleepte WHC/Hercules drie speelrondes voor het eind de titel in de eerste divisie binnen. Tegen streekgenoot HVV’70 kwam de fusieploeg terug van een achterstand bij rust (11-9). Bij 17-19 kon het feest losbarsten.

“Winnen op het moment dat het er om gaat, is het mooiste dat er is. Een seizoen lang strijden met een nieuw team en dan nu al deze beloning. Fantastisch. En de echte kampioen wint ook de slechte wedstrijden”, vertelt aanvoerder Daan de Koning.

Boy Koorenneef
Met vijf goals was Boy Koorenneef opnieuw belangrijk voor WHC/Hercules. De routinier maakte met Hercules twee degradaties op rij mee. “En dan nu dit kampioenschap. Prachtig. Eigenlijk een goed moment om te stoppen. Op mijn hoogtepunt. Mooier kan niet”, laat hij noteren in de krant.

Samenwerking
Zo komt de fusieploeg na de zomer uit in de eredivisie. Een jaar geleden besloten eerste divisionist WHC en het naar de tweede divisie gedegradeerde Hercules de handen ineen te slaan. Promotie is het gevolg van de succesvolle samenwerking.

Foto: IMV-Fotografie

Advertentie