Skip to main content

Kersverse international flirt met Duitse club

Dat een sportcarrière raar kan lopen bewijst Jort Neuteboom. Eind 2013 belandde de boomlange schutter op een zijspoor bij Swift Arnhem. Nog geen drie jaar later strijd de opbouwer met Hurry-Up om het landskampioenschap, reist hij met Oranje door Europa én gaat hij op trainingsstage in Duitsland. 

Advertentie

“Ik heb bij de club gevraagd of ik dinsdag een proeftraining mag meedraaien en dat vinden ze goed”, opent Neuteboom. De naam van de club wil hij niet noemen. “Dat is nu niet belangrijk. Het is in ieder geval een club uit de tweede Bundesliga. Ben heel benieuwd”. De naam van de international wordt gelinkt aan SG BBM Bietigheim. Neuteboom spreekt dit tegen. Na ploeggenoot Falke is Neuteboom de tweede speler van de Zwartemeerders die flirt met de Oosterburen.

“Het is in ieder geval een club uit de tweede Bundesliga”

In november 2013 verliet Neuteboom halverwege het seizoen z’n gloednieuwe club: Swift uit Arnhem. De linkeropbouwer vond een paar weken later plaats bij Houten, waar hij uiteindelijk mee promoveerde naar de eredivisie. “Toen heeft Joop me de kans te geven mezelf hogerop te werken bij Hurry-Up”, vertelt de 24-jarige over de bijzondere verstandhouding met de hoofdtrainer van de Drentse club. “Hij geeft me vertrouwen. Ik wil hard werken en heb ambitie, dat ziet hij”.

Handbalnomaad onderzoekt opties
Neuteboom maakte zoveel indruk, dat hij in januari z’n koffer mocht inpakken voor een oefentrip van Oranje. “Dat is wel iets waar je vanaf jonge leeftijd aan denkt”, is hij eerlijk. “Qatar, Moskou en de kwalificatiewedstrijden tegen Zwitserland waren geweldig om mee te maken. Dat ik uiteindelijk ook nog mee mocht naar Portugal is alleen maar gaaf. Als je ziet waar we voor het EK in 2018 tegen spelen, gaat je hart wel sneller kloppen. Motiveert om nog harder te trainen”.

Advertentie

“Qatar, Moskou en de kwalificatiewedstrijden tegen Zwitserland waren geweldig”

Dat Neuteboom ook de komende jaren dat harde trainen laat zien bij Hurry-Up is geen ABC’tje. Dat de schutter graag z’n eigen kansen onderzoekt, werd deze week bevestigd toen naar buiten werd gebracht dat rivaal E&O interesse heeft in de international. “Heb inderdaad met ze om tafel gezeten”, zegt Neuteboom. “Wil alle opties open houden. Ze zijn druk bezig daar het team uit te breiden. Maar ik wil eerst zien hoe het bij Hurry-Up eruit gaat zien”.

Alle speculaties kunnen van tafel geveegd worden als de nieuwbakken speler van Oranje z’n stage in Duitsland weet te bekronen met een contract. “Dan is de keuze snel gemaakt”, besluit de handbalnomaad met een kleine glimlach.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Tina Kolthof

Advertentie