Skip to main content

Mikkel Hansen komt naar Nederland!

De handbalmannen van Oranje zijn voor de kwalificatie van het EK in 2018 gekoppeld aan grootmacht Denemarken. Mikkel Hansen zal dus te zien zijn in ons land!

Advertentie

Verder komt Nederland Letland en Hongarije tegen, dat twaalfde werd op het WK in januari. Met twee landen die actief zijn geweest op het WK betreft het een pittige loting voor de mannen van Joop Fiege. Op het eindtoernooi troffen tegenstanders Denemarken en Hongerije elkaar in de poulefase. De Scandinaviërs wonnen overtuigend: 30-22.

Letland te kloppen?
Zo zullen wereldtoppers als Hansen, Landin en Lindberg voet op ons land zetten, om te strijden tegen Miedema en co. Blikvanger bij de Hongaren is Veszprem-veteraan Nagy. De linkshandige schutter heeft een palmares waar je u tegen zegt, met onder twee meer twee Champions League-titels en een serie Spaanse landskampioenschappen met Barcelona.

Het als vierde geplaatste Letland lijkt de zwakste broeder van poule 1. Letland’s bekendste speler is Dainis Kristopans van het Wit-Russische Brest. Namens de Wit-Russen kwam de Let dit seizoen maar liefst tot tweeënzestig doelpunten in de Champions League. Geen misselijke prestatie. Met z’n twee meter en vijftien centimeter is Kristopans een van de langste handbalspelers van de wereld.

Zuiderburen treffen Frankrijk
Ook België was terug te vinden in de balletjes van de EHF. De Zuiderburen spelen tegen Litouwen, halve finalist van het afgelopen WK Noorwegen én buur Frankrijk.

12986684_930078660438141_2110428397_o

Advertentie

Join the discussion 42 Comments