Skip to main content

Knappe overwinningen HSG Nordhorn-Lingen en TV Emsdetten

In de achtste speelronde van de tweede Bundesliga hebben HSG Nordhorn-Lingen en TV Esmdetten knappe thuiszeges geboekt. Koploper VfL Gummersbach is voor het eerst onderuit gegaan.

Advertentie

HSG Nordhorn-Lingen zegevierde met 25-24 tegen SG BBM Bietigheim. Patrick Miedema scoorde één keer namens de rood-witten. Door het resultaat komt HSG Nordhorn-Lingen, waar doelman Bart Ravensbergen door een rugblessure nog altijd ontbreekt, op tien punten op het tweede niveau van Duitsland.

Ook TV Emsdetten is op eigen parket overeind gebleven. De formatie van viervoudig doelpuntenmaker Robin Jansen rekende gisteravond af met hoogvlieger VfL Eintracht Hagen: 32-28.

Baijens versus Stavast
Internationals Dani Baijens en Ivar Stavast hebben de punten gedeeld. ASV Hamm-Westfalen en HC Elbflorenz Dresden kwamen niet verder dan 28-28 (14-15). Namens de thuisploeg was Baijens bij zeven doelpunten betrokken: drie treffers en vier assists.

Advertentie

Stavast had het vizier niet op scherp staan. Aankomende week mag de spelmaker uit Limburg zich wel bij de nationale ploeg melden. Stavast vervangt Tom Jansen. Bij de club van laatstgenoemde TV Grosswallstadt zijn spelers met het coronavirus besmet geraakt. Daardoor is ook de partij met VfL Lübeck-Schwartau niet doorgegaan.

Anel Matemutefendic
Het TuS Ferndorf van linkerhoekspeler Rutger ten Velde heeft het niet tegen runner-up TUSEM Essen gered: 30-23 (14-10). Ten Velde prikte vijf keer raak. Met drie punten blijft TuS Ferndorf laatste in de tweede Bundesliga.

De koppositie in Duitsland is nog altijd voor VfL Gummersbach. Ondanks dat de formatie waar Anel Matemutefendic assistent is voor het eerst een nederlaag heeft moeten slikken. HC Empor Rostock trok in de achtste speelronde aan het langste eind: 34-33 (19-16).

Foto: FotoReza

Advertentie