Kroatië pakt brons na zege op Noorwegen

By 31 januari 2016Geen categorie

Kroatië heeft vanmiddag op het EK in Polen de bronzen medaille gewonnen. De ploeg rondom superster Domagoj Duvnjak won van Noorwegen: 24-31

De Noren leken veel last te hebben de zware halve finale wedstrijd tegen Duitsland. Waar de ploeg eerder dit toernooi verraste met snel en attractief handbal leek het er in het begin van de wedstrijd op of ze er er helemaal doorheen zaten. Tot 6-6 ging de wedstrijd nog gelijk op, maar daarna sloegen de Kroaten een gaatje (9-6) dat ze tot de rust vast konden houden. Beide ploegen gingen de kleedkamers in met een 11-15 ruststand.

In de tweede helft begon Noorwegen sterk. Het kwam terug tot 14-16 via Myhrol en 15-17 door Sagosen. Björnsen miste daarna een strafworp maar maakte zijn fout meteen goed met twee goals en bracht zijn ploeg op 17-17. Noorwegen was weer terug in de wedstrijd en Kroatië nam een time-out.

De wedstrijd bleef vervolgens spannend en beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte. Kroatië kwam via een strafworp van Strlek op 19-21, maar Hykkerud maakte er meteen 20-21 van. Met nog een kwartier te spelen ontpopte zich een waar gevecht om het brons. De Noorse keeper Ole Erevik pakte een strafworp én de rebound van Strlek hield daarmee zijn ploeg in de race.

De Noren hadden het echter lastig tegen de stugge Kroatische 5-1 dekking. Het kwam maar niet tot scoren en met nog 10 minuten te spelen sloegen de Kroaten opnieuw een gat. Via Sliskovic kwamen ze op 21-25 en leek de wedstrijd gespeeld. Bij 21-26 (54′) nam Noorwegen nog een time-out, maar ook dit hielp niet meer. O’Sullivan miste en aan de overkant maakte Sliskovic er 21-27 van. Via Horvath kwam de ploeg op 21-28 (56′) en de wedstrijd was gespeeld. De Kroaten speelde de wedstrijd in de laatste drie minuten rustig uit en pakte met een 24-31 overwinning het brons. Domagoj Duvnjak werd verkozen tot beste speler van de wedstrijd.