Skip to main content

“Laat maar komen die wedstrijden”

De Oranjedames staan te popelen in actie te komen op de Olympische Spelen. Dat laat Estavana Polman weten aan Telesport. In badplaats Cabo Frio, waar de ploeg de drukte van Rio even ontloopt, kijkt de schutter terug op de eerste dagen.

Advertentie

“Het is geweldig om te zien hoe groot het is. Het is huge. Het is echt niet normaal”, vertelt de 23-jarige publiekslieveling over de eerste dagen in het Olympisch dorp. “Je voelt je eigenlijk een beetje gehaast. Want je wil dat zien, dit zien, dat nog even kijken. Nu ben je er een paar dagen geweest en dan is het wat rustiger. Je bent eraan gewend”.

“Het teamgevoel is super”

De formatie van Henk Groener oefende eenmaal op Zuid-Amerikaanse grond. Tegen het thuisland werd nipt verloren. “Dat was oefen”, legt Polman uit. “Het zijn allemaal kleine details die verbeterd moet worden. Ik denk dat dat in de komende dagen wel gaat lukken. We trainen super hard. Het teamgevoel is super. Laat maar komen die wedstrijden”.

Medaillekansen
Er wordt al weken gefluisterd over medaillekansen. Polman wil geen voorschot nemen op eremetaal. “De top zit heel dicht bij elkaar”, zegt de speelster van het Deense Team Esbjerg stellig. “Het is niet zo dat we met twee vingers in de neus een medaille halen. Je moet de kwartfinales doorkomen. Het is knock-out. Dan moet alles kloppen. Klopt het niet, dan lig je er gewoon uit. Doei-doei, Rio”.

“Doei-doei, Rio”

Aankomende week wordt het idyllische Cabo Frio weer ingeruild voor wereldstad Rio de Janeiro. De openingsceremonie van ‘de Spelen’ is op vrijdag 5 augustus. Die moet Nederland aan zich voorbij laten gaan. Een dag later wacht Frankrijk in het openingsduel.

Foto: Tina KolthofAdvertentie