Skip to main content

Landskampioen LIONS zet Michielsen voor de groep

Landskampioen LIONS staat aankomend seizoen onder leiding van Fred Michielsen. De 56-jarige oefenmeester volgt in Zuid-Limburg Christopher Jauernik op.

Advertentie

Michielsen was vorig seizoen werkzaam in Kwintsheul. Daar had hij de damesploeg van Quintus onder zijn hoede. Ook heeft de nieuwe hoofdtrainer van LIONS een verleden bij onder andere Tachos, DFS Arnhem en PSV.

Zonder Leunissen, Baart en Dell
De Noord-Brabander vindt het een enorme eer het stokje van Jauernik over te nemen. Michielsen: “Hij heeft LIONS de afgelopen vier jaar een fantastische ontwikkeling laten door maken. Zijn plaats innemen wordt natuurlijk een lastige, ook al omdat de ploeg enkele ervaren krachten gaat missen.”

Michielsen moet het in het nieuwe seizoen zonder Robin Leunissen, Joris Baart, Morris Kippers en de Duitser Jonas Dell. Laatstgenoemde heeft besloten terug te keren naar zijn thuisland.

Oudere en internationale kern
“Desalniettemin blijft er een talentvolle ploeg over met een oudere en internationale kern die de rol zal gaan krijgen om hun ervaring en kennis en kunde over te brengen aan de jongere talenten”, vervolgt Michielsen. “Ik kijk enorm uit naar de samenwerking.”

Lees ook: LIONS lijft Van Berlo en Bromet in

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie