Skip to main content

“Lang geleden dat we van zo’n ploeg een puntje konden afsnoepen”

De Oranje heren hebben vandaag voor een stunt gezorgd op het Christmas Handball Tournament of Four door gelijk te spelen tegen Wit Rusland. Na een achterstand bij rust (20 – 17), sleepte Oranje uiteindelijk nog een punt uit het vuur door een late gelijkmaker van Luc Steins. De wedstrijd eindigde in 34 – 34.

Advertentie

Nederland begon goed aan de wedstrijd. In de beginfase werden vooral veel makkelijke doelpunten gescoord via de snelle tegenaanval. Na twintig minuten kwamen de Wit Russen terug in de wedstrijd. Nederland maakte veel technische fouten en liep tegen tijdstraffen aan. Een hoop tegendoelpunten in de slotfase van de eerste helft was het resultaat. “We scoorden erg makkelijk, maar kregen tegelijk ook veel doelpunten tegen. 20 tegendoelpunten in een helft is gewoon te veel. Dat zullen we morgen tegen Argentinië beter moeten doen.” Aldus Joop Fiege.

In de tweede helft sloeg Nederland direct terug. De dekking stond goed en opnieuw kon Nederland uit de snelle tegenaanval de nodige doelpunten scoren. In de slotfase was het stuivertje wisselen, waarbij de Wit Russen de winst voor het grijpen leken te hebben. Het was uiteindelijk Luc Steins die het Wit Russische feestje verstoorde door 2 seconde voor het laatste fluitsignaal de gelijkmaker binnen te gooien: 34 – 34.

Bondscoach Fiege kijkt al met al met een goed gevoel terug op de wedstrijd tegen Wit Rusland; “Het is lang geleden dat we van zo’n ploeg een puntje konden afsnoepen. Dat is goed voor het vertrouwen richting kwalificatiewedstrijden tegen Zwitserland. Morgen gaan we ’s ochtends nog even video kijken en daarna ons uiterste best doen om te winnen van Argentinië. Zou mooi zijn als we als klein handballand tweede konden worden op dit toernooi.”

Foto: Luc van Leeuwen, Handbalfoto.nlAdvertentie