Skip to main content

LIONS en Volendam vechten in BENE-League om plaats drie

By 10 februari 2024BENE-league, Competities, Voorpagina

Twee Nederlandse topduels vanavond in de BENE-League. Verder een verre uitwedstrijd voor Houten en Hurry-Up.

Advertentie

De winnaar van LIONS – Volendam blijft aansluiting houden bij de Belgische top-2. Het heenduel in Volendam eindigde in liefst 39-30 voor de oranje-zwarten die na zeventien speelrondes op doelsaldo boven LIONS staan: plaats drie om vier.

Bij de thuisploeg kan het eindelijk weer even over handbal gaan. In de midweek moest de Zuid-Limburgse fusieclub het verlies van een rechtszaak met oud-speler Joao Jacob Ramos slikken. LIONS moet bijna 50.000 euro aan de Portugees betalen. Ook maakte sterkhouder Ivo Steins aan het begin van de week bekend net als basisspeler Jasper Adams aan het eind van het seizoen te gaan stoppen.

Nog een Nederlands onderonsje vanavond. In het carnavalsweekend staan twee voormalig landskampioenen tegenover elkaar: Bevo en Aalsmeer. Beide teams plaatsten zich in de midweek voor de kwartfinale van de landelijke beker.

Advertentie

Op woensdagavond overleefden de Noord-Hollanders de verre uitwedstrijd met eerste divisionist Rapiditas. Een dag later speelden ook de geel-blauwen uit. Met Kobe Serras terug op het wedstrijdformulier schakelde Bevo eredivisieploeg WHC/Hercules uit.

Houten en Hurry-Up zoeken België op. De Utrechters gaan op bezoek bij kampioenskandidaat Visé. In 2023 stuntte Houten in The Dome door de wit-blauwen op 26-26 te houden.

De langste busrit van het seizoen voor Hurry-Up. De collega in het rechterrijtje van Houten reist af naar West-Vlaanderen waar hekkensluiter Izegem wacht. Hurry-Up – Izegem werd 34-33. De Drenten zijn gewaarschuwd.

Programma BENE-League:
17:45 Hubo Handbal – Sporting Pelt
18:00 Bevo – Aalsmeer
20:00 LIONS – Volendam
20:15 Izegem – Hurry-Up
20:15 Visé – Houten
20:15 Achilles Bocholt – KTSV Eupen

Foto: FotoReza

Advertentie