LIONS neemt eerste plaats in HandbalNL League over

Door de derde zege in evenveel duels in de kampioensfase staat LIONS eerste. In de HandbalNL League rekenden de Limburgers laat af met Volendam: 36-33.

Na rust (15-14) kwamen de gasten via linkerhoekspeler José Pocas even voor: 16-17. Daarna was LIONS weer aan zet.

Twee maal Hempel
Tobias Weiler (foto) scoorde namens de thuisploeg de 25-21. Volendam gaf niet op en kwam vijf minuten voor tijd toch gelijk. Uit stand ramde Stefan van Gils de 31-31 achter LIONS-doelman Jens Dijkstra.

In de staart van het spannende treffen in Sittard had LIONS het meeste over. Achtereenvolgens Joris Baart, Ivo Steins en twee maal de Duitse cirkelspeler Philipp Hempel kregen Volendam op de knieën.