Skip to main content

Lions schrijven historie met zege op Banja Luka

By 29 november 2015Geen categorie

OCI/Lions hebben dit weekend handbalhistorie geschreven. De Limburgse handballers wonnen in eigen huis met 27-23 van Banja Luka en plaatsen zich daarmee voor de groepsfase van de EHF Cup. De Lions komen in de een poule van 4 ploegen, de wedstrijden zullen in februari gespeeld worden.

Advertentie

Het is voor het eerst dat een Nederlandse handbalclub zich plaatst voor de groepsfase van een Europees toernooi. “We komen nu bij allemaal profs in de poule”, aldus Ivo Steins tegenover de NOS. “Terwijl wij het voor een kleine vergoeding doen. Maar we trainen wel als profs. Het is een mooi traject wat we met zijn allen meemaken. We hebben geen genoegen genomen met meedoen, we wilden naar de groepsfase en we gaan nu naar de groepsfase. We zeiden altijd dat we naar de Europese subtop wilde. Één zwaluw maakt nog geen zomer, maar dit is een mooie eerste stap.” De Lions wonnen dit seizoen al drie keer van Banja Luka, ook de heenwedstrijd en de Champions League kwalificatiewedstrijd werd gewonnen van de Bosniërs. ”We zijn beter dan Banja Luka. Ook al vinden zij iedere keer van niet. Ik had in de wedstrijd nog woorden met een speler van Banja Luka. Hij vond ons the most shitty team I ever played against maar hij stond wel weer achter tegen ons. Ze wonnen nog van de Noorse nummer twee en het is dus geen kleuterklas waar we van winnen. We zijn op de goede weg” aldus Steins. De komst van Monique Tijsterman is volgens Steins een belangrijke een schakel in het proces van de Lions. ”We trainen harder dan ooit. Monique stelt altijd het proces centraal. Er zijn een paar wedstrijden in het seizoen waar het er echt om gaat en dat zijn deze wedstrijden. We zijn zo fit, we konden nog wel een uur spelen. Zij zaten helemaal stuk en daar halen we ons voordeel uit. Als het er om gaat valt het dan net onze kant op. ”

Verwachtingen van de groepsfase heeft Steins nog niet. ”Alles wat nu komt is een bonus voor ons. We komen waarschijnlijk in een groep met Deense, Franse en Duitse topploegen. Maar onze dekking is moeilijk na te bootsen op een training, het is dus moeilijk voor ploegen om zich op ons voor te bereiden. We gaan het wel zien.”

Kijk hier voor een samenvatting van OCI/Lions – Banja Luka

Kijk hier voor een samenvatting van L1 sport.

Foto: Foto Reza

Advertentie