Skip to main content

LIONS sluit beroerde week af met knappe zege

By 11 februari 2024BENE-league, Competities, Voorpagina

Een bewogen en eigenlijk beroerde week heeft LIONS afgesloten met een knappe zege op concurrent in de top van de BENE-League Volendam. Jasper Adams en Oskar Schöll bepaalden gisteravond de eindstand op 37-35.

Advertentie

In de slotfase in Sittard was de thuisploeg de gelukkigste, want bij 25-27 stond LIONS nog achter. Rechterhoekspeler Rob Schmeits (foto) werd na het uur naar voren geroepen als ‘MOTM’.

De opluchting bij de spelers in het wit-goud was na de thuiswinst zichtbaar. Door het verlies van de rechtszaak met Joao Jacob Ramos is het voortbestaan van de fusieclub onzeker, omdat LIONS bijna 50.000 euro moet ophoesten. Op sportief vlak heeft de landskampioen bewezen over karakter te beschikken.

Een voorsprong halverwege de eerste helft, eerst 8-4 en daarna 12-9, gaf de formatie van Fred Michielsen uit handen. Volendam kwam nog voor het rustsignaal terug tot 18-18. Bij de gasten stond de Schot Craig McClelland sterk te keepen.

Ivo Steins bleef met Volendam op bezoek aan de kant. De spelbepaler van LIONS, die in de rampweek deelde te gaan stoppen, was niet fit genoeg. Ook zonder Steins trok de nieuwe nummer drie van de BENE-League aan het langste eind.

Lees ook: Met gescripte vlieger doet Van Dijk oud-teamgenoten zeer

Foto: FotoReza

Advertentie