OCI-Lions moet uiteindelijk toch het hoofd buigen tegen Holstebro

De OCI-Lions zijn er vanavond niet in geslaagd het vierde duel in de groepsfase van de EHF Cup te winnen. In het thuisduel tegen het Deense Holstebro hielden de Lions lang gelijke trend, maar verloren alsnog: 29-31.

Eerste helft
De Lions hadden veel zelfvertrouwen opgedaan in het uitduel tegen de Denen en startten goed aan de wedstrijd. Via Adams en Smits stond het al snel 4-1 voor de thuisploeg. Via een gemiste penalty van Steins en vier doelpunten van topschutter Balling kwamen de Denen al gauw terug en namen het initiatief over: 4-5.

De wedstrijd ging vanaf dat moment gelijk op. De Lions speelden geconcentreerd en lieten zien goed mee te kunnen met het snelle Deense handbal. In de slotseconde van de eerste helft scoorde Holstebro de 11-12 en dat was dan ook de ruststand.

Tweede helft
De tweede helft begon hoe de eerste helft geëindigd was. Beide ploegen gaven elkaar geen ruimte om weg te lopen: 15-15. Na ruim 40 minuten konden de Lions dan toch een gaatje slaan. Via doelpunten van Mullens, Ramos en de sterk spelende Vossen kwamen de Limburgers op 22-19. Met nog 10 minuten te spelen maakte Vernooy in ondertal de 23-20 en leek de overwinning binnen handbereik. Echter werden de Lions in de slotfase steeds slordiger en had het problemen de grote cirkelloper Oechsler in bedwang te houden. Holstebro kwam terug in de wedstrijd en toen het via Balling op 24-25 kwam nam Monique Tijsterman een time-out. Er diende zich een spannende slotfase aan. Vossen had geluk dat de 25-27, een schot dat via de paal weer uit het doel ging, toch werd geteld en ook Baart had bij de 26-27 (via het Deense blok) een beetje geluk. Holstebro bracht een zevende veldspeler en scoorde de 26-28 via Oechsler. In de slotfase was het Joris Baart die zijn ploeg in de wedstrijd hield. Hij scoorde de aansluitingstreffers 27-28 en 28-29. Via een benutte penalty kwam Holstebro echter meteen weer op 28-30. Toen in de aanval daarop een pass van Luc Steins werd onderschept en in de break-out de 28-31 werd gescoord was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Steins maakte in overtal nog wel de 29-31 maar met nog één minuut te spelen was er te weinig tijd om er nog een punt uit te slepen. Holstebro nam een time-out, speelde de laatste minuut professioneel uit en won uiteindelijk met 29-31.

Man of the match werd Peter Balling, die 11 doelpunten maakte.