Skip to main content

Lit Malserz Aln, Webton Beach Twente en Camelot laten zich op NK in Stadskanaal zien

By 20 augustus 2022Beach Handball, Voorpagina

Over een week is het NK Beach Handball in het Groningse Stadskanaal. Onder meer Lit Malserz Aln, Webton Beach Twente en Camelot gaan zich op het eindtoernooi laten zien.

Advertentie

In de damescompetitie verdedigt Lit Malserz Aln de landstitel. In de groepsfase van het NK komen zij Beach Even Anders, Nea Omada en Niedorp tegen. Webton Beach Twente heeft tijdens de Beach Tour van het NHV de meeste punten gescoord en is terug te vinden in groep A.

Poule-indeling damescompetitie:
Poule A: Webton Beach Twente, Voorwaarts, Quintes VVW en Combinatie ’64
Poule B: Beach Even Anders, Nea Omada, Lit Malserz Aln en Niedorp

Aan de herenkant is Camelot de blikvanger. De Tilburgers, met onder meer topschutter en international Thomas Robben (foto) binnen de gelederen, eindigden in de lente vierde op de EBT Finals in het Italiaanse Palermo en mikken op deelname aan de EHF Champions Cup.

Een jaar geleden stonden Handbal Twente en HVC in de NK-finale. Laatstgenoemd team uit het Drentse Barger-Compascuum bleek na het nemen van shoot-outs het sterkste. In oktober 2021 kwam HVC uit op het EK voor landskampioenen.

Poule-indeling herencompetitie:
Poule A: Handbal Twente, Feyenoord Handbal, Camelot en DWS
Poule B: Achilles Apeldoorn, HVC, Rijnstreek en Jahn II

Na de poulefase staan op speeldag twee de halve finales op het programma. Op 27 en 28 augustus laat ook heel veel jeugd zich op het zand in Stadskanaal zien.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie