Skip to main content

Krachtmeting op rechteropbouw: Smits versus Mem

By 20 januari 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Frankrijk – Nederland gaat het EK-duel worden tussen twee opvallende rechteropbouwer: generatiegenoten Kay Smits versus Dika Mem.

Advertentie

In de Champions League is Mem, net als Smits 24 jaar, een van de topschutters. De linkspoot van Barca heeft er in de eerste tien groepsduels al 57 gemaakt.

Aan de overkant in Boedapest: positiegenoot Kay Smits. Met SC Magdeburg niet actief in de Champions League, maar EHF European League. In Hongarije mag Smits zich de huidige topschutter van het EK worden. De Limburger scoorde al 32 keer. Een record in de groepsfase.

Mem heeft er op het Europees kampioenschap tot dusver ‘slechts’ veertien gemaakt. Tijdens het tweede groepsduel van Frankrijk tegen Oekra├»ne, 36-23, kwam de rechteropbouwer nauwelijks in actie. Tegen Nederland zal Mem, nog meer dan Smits een afstandsschutter, er weer willen staan.

Het is vanavond om 18:00 aan Smits om zich te laten zien. Kan hij de krachtmeting op rechteropbouw in eigen voordeel beslissen? Het zou het Nederland een gewenste zet in de goede richting geven.

Lees ook: Nederland mag zich met olympisch kampioen meten

Foto: FotoReza

Advertentie