Skip to main content

Marx vindt nieuwe club in BENE-League

Tobias Marx heeft in Sporting Nelo een nieuwe club gevonden. Na twee jaar moest de Duitse hoekspeler JMS/Hurry-Up verlaten.

Advertentie

In 2015 haalde Joop Fiege de talentvolle flankspeler naar Zwartemeer. Op 20-jarige leeftijd maakte Marx samen met de oranjehemden het debuut in de BENE-League. In de tweede seizoenshelft kwam de 20-jarige rechterhoekspeler weinig in de plannen van hoofdcoach Martin Vlijm voor.

Gewenste niveau
Met Sporting Nelo gaat Marx opnieuw uitkomen in de grensoverschrijdende competitie. De Belgische club, dat zich eerder versterkte met onder meer Thijs van Leeuwen en Ephrahim Jerry, dwong in de lente promotie naar de BENE-League af. Zo blijft de jonge Duitser, die ook contact had met Alphadeuren/Houten, actief op het gewenste niveau.

Opbouwrij
Hurry-Up vulde het gat van Marx, én de vertrokken linkspoot Katsikis, reeds in door het aantrekken van de Litouwer Petrusis. De 19-jarige international kan uit de voeten op zowel de rechterhoek als de rechteropbouw. De Drentse club is druk met het vinden van versterking in de opbouwrij en de cirkelpositie.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie