Skip to main content

Met oud-doelman Kusters als topschutter boekt Watersley R+D Handball vierde competitiezege

Mede door tien doelpunten van voormalig doelman Ryan Kusters (foto) heeft Watersley R+D Handball zaterdagavond de vierde competitiezege van het seizoen geboekt. De nieuwkomer overtuigde tegen concurrent in de kelder PSV: 33-22.

Advertentie

De Eindhovenaren konden in Geleen tot 7-6 mee met de thuisploeg. Daarna sloeg Watersley R+D Handball, een jaar geleden onder de vlag van V&L kampioen van de eerste divisie, een gaatje. Met vier treffers in korte tijd van invaller op de cirkel Sef Geilen zochten beide teams bij 15-9 de kleedkamer op.

Killian von den Hoff
Met PSV op bezoek vond Kusters vanuit de linkerhoek tien keer het net. Bijzonder, want als talent van LIONS stond het 23-jarige broertje van Mike Kusters – tevens een goalie met een verleden bij de Limburgse fusieclub – nog tussen de palen.

Na de pauze liep Watersley R+D Handball rap uit naar 22-12. In het slotkwartier gunde trainer/coach Martin Vlijm keeper Killian von den Hoff een publiekswissel. De uitblinker aan de kant van de thuisploeg keerde vlak voor het eindsignaal nog weer even binnen de lijnen om een strafworp van PSV te stoppen.

Negen om elf punten
Met negen punten staat Watersley R+D Handball nog altijd voorlaatste in de eredivisie. Het gat met PSV is nog maar twee punten. Alleen een wonder kan de nog puntloze hekkensluiter EHC met nog acht duels te gaan redden. De nummer laatst van de competitie degradeert naar de eerste divisie.

Lees ook: Achtervolgers Hellas en E&O tonen scorend vermogen
En ook: Precies half jaar na laatste nederlaag zet BFC ook Tachos opzij

Foto: FotoReza

Advertentie