Middenblok uit BENE-League valt op

0

Dat Europa kennis ging maken met de rappe benen van Luc Steins viel voorafgaand aan het EK te verwachten. In Trondheim maakte ook het middenblok bestaande uit Samir Benghanem en Robin Schoenaker indruk. Het duo is in februari ‘gewoon’ weer in de BENE-League te bewonderen.

Tegen Duitsland kwam het vernieuwde middenblok van Oranje nog niet lekker uit de verf. Twee dagen laten tegen Letland maakten de fans in de Spektrum Arena in Noorwegen echt kennis met de lange en sterke ledematen van Benghanem en Schoenaker.

Tijdens de start van de kwalificatiereeks voor het EK in 2020 in de herfst van 2018 was het duo nog niet op de radar van Erlingur Richardsson. Door defensieve strubbelingen werd uitgekeken naar nieuwe impulsen. Zo mocht Schoenaker, in clubverband actief voor het Belgische Sporting Pelt, zich een jaar geleden melden bij de nationale ploeg.

In de basis
In Almere tegen Letland, tijdens de beslissende partij in de EK-kwalificatiereeks, maakte Schoenaker als ontmantelaar van Kristopans veel indruk. Benghanem moest tot na de zomer wachten om te mogen hopen op het EK. Door zijn lengte en atletisch vermogen bleek de lijnspeler van landskampioen Aalsmeer voor de IJslandse bondscoach een serieuze optie.

In de EK-selectie kreeg Benghanem de voorkeur boven Evert Kooijman. In alle drie de EK-duels startte hij in de basis. Ook Schoenaker maakte een hoop speelminuten in Trondheim. De BENE-Leaguespelers hebben in Noorwegen hun visitekaartje afgegeven.

Andere koek
In februari is het tweetal weer te bewonderen in de grensoverschrijdende topcompetitie. In het Belgische rood-wit heeft Schoenaker nog zicht op de Final4. Benghanem stevent met Aalsmeer af op directe plaatsing voor de kampioensfase om de nationale titel. Andere koek dan het beulswerk dat het duo heeft verricht op het Europees kampioenschap.

Lees ook: Arnhemse ‘Abwehrchef’ is nog niet klaar

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here