Skip to main content

‘Mister Hurry-Up’ Suelmann denkt na over toekomst

By 24 april 2019BENE-league, Voorpagina

‘Mister Hurry-Up’ Ronald Suelmann (29) heeft een contractaanbod van de Zwartemeerders opzij gelegd. De krachtpatser denkt na over zijn toekomst.

Advertentie

Met elf goals was Ronald Suelmann vertrouwd belangrijk voor Hurry-Up tijdens de beslissende play-down om lijfsbehoud in de BENE-League. Hellas werd zaterdagavond met 32-25 verslagen. Zo behoedde de aanvoerder de club waar hij als 15-jarige debuteerde in de hoofdmacht voor degradatie naar de eredivisie.

In het oranje van de Zwartemeerders maakte Suelmann alle hoogte- en dieptepunten in de clubgeschiedenis mee. Zo promoveerde de dorpeling met Hurry-Up twee keer naar de eredivisie. In 2011 won de BENE-Leagueploeg de enige prijs in de clubgeschiedenis: de beker. In Almere tekende Suelmann voor 15 van de 27 doelpunten.

Contractverlengingen
Bij Hurry-Up gaat de focus op na de zomer. De nieuw aangetrokken hoofdcoach Joop Fiege, de oud-bondscoach komt over van Initia Hasselt en heeft een contract voor drie jaar getekend, zal het stokje overnemen van Tim Remer. Laatstgenoemde wil na een zware knieblessure dolgraag zijn rentree binnen de lijnen maken.

Advertentie

De Drentse formatie staat ook deze lente flink in de steigers. Basiskrachten Tommie Falke (Sporting NeLo), René de Knegt en Bart Mik (beide Aalsmeer) vertrekken. Landgenoten Sjoerd Boonstra en René Jaspers blijven. Dragan Vrgoc, Tiago Azenha en Sven Suton hebben hun verbintenis in Zwartemeer tot en met 2021 verlengd.

Social media
Inmiddels bezorgt het aflopende contract van aanvoerder Suelmann Hurry-Up wat kopzorgen. “De keuze is stoppen over hier verlengen”, verzekerde de hoofdrolspeler voor de camera van RTV Drenthe. “Het ligt er vooral aan wat voor een team er volgend seizoen staat. Je wilt graag spelen met jongens waar je ook buiten het veld goed mee overweg kan.”

Op social media zijn de fans van Hurry-Up een charmeoffensief gestart om Suelmann over te halen zijn aflopende contract in Zwartemeer te verlengen. “Ik snap dat het de club zou helpen als ik zeg dat ik doorga, maar ik denk eerst even aan mezelf”, liet de kersverse vader tot slot weten.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie