Skip to main content

Na zes jaar heeft Frankrijk de wereldtitel weer terug

By 17 december 2023Voorpagina

Frankrijk heeft Noorwegen voor de tweede keer op het WK geklopt waardoor de ploeg in het wit-blauw na zes jaar de wereldtitel weer terug heeft. In Herning werd Noorwegen vanavond onttroond: 31-28.

Advertentie

In een doelpuntrijke eerste helft greep Frankrijk de leiding: 20-17. Voor het laatst pakten de Fransen, in de hoofdfase al te sterk voor de Noren (24-23), in 2017 mondiaal goud.

Vooral aanvallend toonde de ploeg van de 65-jarige Olivier Krumbholz zich vanavond machtig. In de eindstrijd zouden twaalf speelsters van Frankrijk het wedstrijdformulier halen.

Even kwam de titelhouder uit Scandinavië dichtbij. Dat was bij 26-25, maar toen de nood het hoogst was liet Frankrijk zien de sterkste op het WK te zijn. Daar kon Nora Mørk met acht goals, zeven zeven meters, geen verandering in brengen.

Het brons in Denemarken is naar het thuisland gegaan. De stroperige troostfinale eindigde in 27-28 (15-18) voor de Denen. Aan het begin van de middag verzekerde Nederland zich ten koste van Duitsland van plaats vijf (26-30).

Lees ook: Nederland boekt tegen Duitsland WK-zege acht

Advertentie