Skip to main content

Nederland loot Polen voor WK play-off

Nederland heeft vandaag tijdens de loting voor de WK play-off in juni geen eenvoudige tegenstander geloot. Het Polen van Bartek Konitz wordt in juni de tegenstander van Nederland. De ploeg van bondscoach Joop Fiege wacht een zware klus om zich te plaatsen voor het WK in Frankrijk in januari 2017. Door kenners en spelers werd gehoopt op een minder zware tegenstander, maar uiteindelijk is het helaas één van de sterkst mogelijke geworden.

Advertentie

De Poolse ploeg speelde de afgelopen weken in eigen land een sterk EK. De ploeg verbaasde met de eenvoudige zege op wereldkampioen Frankrijk. Toch eindigde het toernooi in mineur. In de laatste hoofdronde werd Polen vernederd door Kroatië en verloor het met 14 doelpunten verschil. Hierdoor miste Polen de halve finale. De Poolse bondscoach Michael Biegler diende direct na deze ruime nederlaag zijn ontslag in.

In 2014 speelde Oranje in de EK play-off ook tegen Polen. Toen werd er twee keer ruim verloren. 33-22 in Polen en thuis in Almere met 22-30.

Saillant detail is dat bij Polen de oud Oranje-international Bartek Konitz speelt. Konitz, in het bezit van twee paspoorten, maakte in november zijn debuut voor de Poolse ploeg.

Complete loting voor de WK play-off:

Zweden – Bosnië
Tsjechië – Macedonië
Polen – Nederland
Rusland – Montenegro
Servië – Hongarije
IJsland – Portugal
Slovenië – Noorwegen of Kroatië
Wit-Rusland – Letland
Denemarken – Oostenrijk

De wedstrijden zullen gespeeld worden in het weekend van 11/12 juni en tussen 14 en 16 juni 2016.

PolenEHF

Foto’s: EHF

Later meer..

Advertentie

Join the discussion 25 Comments