Skip to main content

Nederland treft kampioen van Zuid-Amerika

By 6 december 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Was de partij met Tsjechië een toets, is de WK-wedstrijd van het Nederlands team met Brazilië vanavond een tentamen. De eerste opponent in de hoofdfase in Frederikshavn is de kampioen van Zuid-Amerika.

Advertentie

Op WK-dag één kende Oranje weinig moeite met Argentinië (41-26). De nummer twee van Zuid-Amerika. Brazilië is als kampioen van het continent, 26-19 zege in de finale op Argentinië, andere koek.

Tot de slotminuut kon de aanstaande tegenstander van Nederland dit eindtoernooi mee met groepshoofd Spanje. Pas na 25-26 viel tien tellen voor het eind de beslissende 25-27 voor de Spanjaarden die op zondagmiddag wachten.

Moreschi en Dulfer
Veel speelsters van Brazillië zijn actief in Europa en zelfs de Champions League. Bruna de Paula (Györ), Barbara Arenhart (Krim Mercator) en Gabriela Moreschi (SG BBM Bietigheim) laten zich bijna wekelijks op het allerhoogste clubniveau zien.

Advertentie

Doelvrouw Moreschi is in Duitsland bevriend met clubgenoten Kelly Dulfer (foto) en Inger Smits. Dulfer kan terugkijken op een zeer succesvolle groepsfase. De lange blokker behoort tot de beste verdedigers van de eerste WK-week.

Vanaf 20:00
Brazilië start de hoofdfase op twee punten waardoor het gat met Spanje en Nederland, beiden vier, slechts twee punten is. Als de Zuid-Amerikaans kampioen vanavond aan het langste eind trekt ligt de hoofdgroep weer helemaal open. Eerder in Noord-Denemarken is Spanje – Argentinië (18:00).

Nederland – Brazilië begint vanavond om 20:30. Viaplay zendt vanaf 20:00 uit. Opnieuw zijn oud-internationals Maura Visser en Martine Smeets de analisten in de studio in Hilversum.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie