Skip to main content

Nederlanders pakken Belgische titel met Bocholt

Achilles Bocholt is kampioen van België. In het tweede duel van de best-of-three-serie won de Nederlands getinte verrassing van de eindstrijd opnieuw van Lions-beul Hasselt.

Advertentie

Voor Achilles Bocholt is het de allereerste landstitel in de geschiedenis van de club. Zo houden Léon van Schie, Andreas Kittel, Jordi Cremers en Bjorn Alberts de Belgische schaal omhoog. Na de waanzinnige thuisoverwinning (41-27) van vorige week, werd favoriet Initia Hasselt in het hol van de leeuw voor de tweede keer in zeven dagen verslagen: 21-25.

Met eremetaal naar Volendam
International Van Schie neemt op een heerlijke manier afscheid van de club waar hij twee jaar geleden een contract ondertekende. Het Belgische avontuur van de aanvoerder van de nationale ploeg werd een succes. Waar de Hagenees vorig jaar de beker won, werd hij met de donkergroenen de beste ploeg van de Zuiderburen. Met een volbepakte rugzak meldt de cirkelloper zich na de zomer bij KRAS/Volendam.

Zowel Van Schie, Kittel als Cremers waren twee maal trefzeker in beslissende pot. Jeugdinternational Eligio Pepels vond namens de verliezend finalist één keer het net.

Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion 42 Comments