Skip to main content

Nederlanders TuS Lintfort naar tweede Bundesliga

Drie landgenoten zijn afgelopen weekend gepromoveerd naar de tweede Bundesliga in Duitsland. Het TuS Lintfort van Van den Broek (foto), Huijsmans en Van Kreij bleek de sterkste over twee promotieduels. 

Advertentie

Door een uitstekende eindsprint in de derde Bundesliga plaatste TuS Lintfort, net over de grens bij Limburg, zich voor een play-off om promotie naar het een na hoogste niveau. De eerste wedstrijd tegen HCD Gröbenzell werd nipt verloren (19-18), waarna een week later de return wachtte.

Ervaring in Champions League
In een heerlijk duel grepen de lichtblauwen van het Nederlands getinte Lintfort in eigen hal de leiding (13-10) en gaven deze niet meer weg. Na zestig minuten stond een gewenste marche op het scorebord: 24-21. HCD Gröbenzell, gelegen nabij München, werd getrakteerd op een extreem zure en lange busrit terug naar Zuid-Duitsland. Voor het Nederlandse drietal wacht volgend seizoen tophandbal op een heel mooi podium.

Tus_Lintfort__Eefje_Huijsmans_und_Tatjana_van_den_Broek_und_neu_Loes_Vandewal

Van den Broek, Bensch, Huijsmans en Van Kreij kennen allemaal een verleden bij Handbal Venlo in de vaderlandse competitie. Met de 30-jarige Eefje Huijsmans (links op de foto) heeft TuS Lintfort een zeer ervaren spelverdeelster in huis. Huijsmans maakte de gloriejaren van Quintus mee onder René Romeijn. De kersverse speler van de tweede Bundesliga was onder meer actief in de Champions League voor de club uit Kwintsheul.

‘Top-Rückraumspielerin’ 
Volgend seizoen kan TuS Lintfort rekenen op nog meer geweld van Nederlandse makelij: Loes Vandewal (midden op de foto) heeft getekend bij de Duitse promovendus. De voormalig-jeugdinternational komt over van DOS uit Emmer-Compascuum. Vandewal besloot al ruim voor de sterke promotiesprint te gaan spelen voor Lintfort.

Foto’s: TuS Lintfort

Advertentie

Join the discussion 5 Comments