Skip to main content

Startschot leegloop: Vandewal naar Duitsland

Loes Vandewal zet haar handbalcarriere voort bij TuS Lintfort. De veelzijdige opbouwster is de eerste speelster van DOS die wereldkundig maakt te vertrekken, nadat de club bekend maakte drie stappen terug te doen.

Advertentie

TuS Lintfort komt uit op het derde niveau in Duitsland. De ambitieuze club, gelegen vlak over de grens bij Limburg, kwam in 2011 voor het laatst uit in de tweede Bundesliga. Vandewal geeft op haar Facebook-pagina aan te willen promoveren met haar nieuwe club. In het lichtblauw van Lintfort wordt ze herenigd met Tatjana van den Broek en Eefje Huijsmans, waar ze mee samenspeelde bij het Venlose Loreal

Uitzondering
Voormalig jeugdinternational Vandewal is stiekem een uitzondering in het vreemdelingenlegioen van DOS. Juist de Limburgse was veelal te zien in de Zuidoosthoek van Drenthe. In de drie jaar in Emmer-Compascuum maakte de 22-jarige schutter onder meer grote Europese duels mee in het rood van DOS.

Loes Vandewal is na Nikki Wilsterman, die voor het grote nieuws haar vertrek naar Dalfsen bekend maakte, de tweede speler die de Drentse club verlaat. DOS heeft de huidige speelsters van het eerste laten weten dat ze uit mogen kijken naar een nieuwe club. Een aantal Drentse speelsters worden, logischerwijs, in de wandelgangen gelinkt aan buur E&O.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion 8 Comments