Skip to main content

Nederlandse bijrol in boeiende kampioensstrijd in Bundesliga

De beslissing om het kampioenschap van de Duitse Bundesliga valt vanmiddag. Rhein-Neckar Löwen heeft op de laatste speeldag een punt voorsprong op SG Flensburg-Handewitt. De koploper gaat op bezoek bij de club van internationals Remer en Schagen.

Advertentie

Om 15:00 treden Gensheimer en co aan tegen thuisploeg TuS N-Lübbecke. De club van flankspelers Tim Remer en Bobby Schagen is reeds gedegradeerd, maar heeft nog een vinger in de pap als het gaat om het verdelen van de hoofdprijs. Voor Schagen geldt het als het laatste duel in het zwart/rood van Lübbecke. Landgenoot Remer maakte bekend te verlengen in Noord-Duitsland en is volgend seizoen te bewonderen in de tweede Bundesliga.

Taai in eigen huis
Ondanks de zeventiende plaats in de Bundesliga heeft TuS N-Lubbecke het grote ploegen in de competitie in eigen huis heel lastig gemaakt. SC Magdeburg (28-29), HSG Wetzlar (28-29) en Bergischer HC (26-27) kwamen met de schrik vrij. Runner-up Flensburg, dat hoopt op een misstap van de koploper, versloeg TuS N-Lübbecke in december met 19-25.

Flensburg, dat in de Champions League in de kwartfinale strande ten koste van latere kampioen Kielce, speelt ook om 15:00. Het team van Vranjes speelt in eigen hal tegen Bergischer HC. Vorige maand verloor Flensburg de finale om de Duitse beker. De hoofdprijs ging uiteindelijk naar het Magdeburg van vedette Van Olphen.

Ontknoping online te volgen
De boeiende ontknoping is online te volgen. Schakel in de middag in op de volgende livestream: http://www.ehftv.com/nl/livestream/tus-n-luebbecke-rhein-neckar-lowen.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion 44 Comments