Skip to main content

Nederlandse doelvrouwen vallen op in DHB Pokal, ook hoofdrol Drent

By 17 oktober 2022Buitenland, Duitsland, Voorpagina

In de tweede ronde van de DHB Pokal in Duitsland zijn Nederlandse doelvrouwen opgevallen. Ook een hoofdrol in de beker voor landgenoot Maxime Drent.

Advertentie

Op bezoek bij HSV Solingen-Gräfrath 76 trok Bundesliga-club HSG Bensheim/Auerbach aan het langste eind: 25-31 (12-18). In 35 minuten spelen redde doelvrouw van de gasten Helen van Beurden (foto) negen keer (39 procent). In het tenue van HSG Bensheim/Auerbach misten Dionne Visser (vier treffers) en Myrthe Schoenaker (drie) geen schotpoging.

Ook een bekerzege voor het HSG Bad Wildungen Vipers van goalie Larissa Schutrups. 24-35 werd het tegen Werder Bremen. Schutrups, in de zomer overgekomen van VOC, pakte vijf ballen (27 procent). Landgenoot Anouk Nieuwenweg ontbreekt bij HSG Bad Wildungen Vipers door een knieblessure en kan ook het EK uit haar hoofd zetten.

Tien stops Ten Holte
Ten koste van Füchse Berlin, waar Lynn Molenaar er zes maakte, heeft Borussia Dortmund de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. Tijdens de 16-34 (7-15) overwinning kwam goalie van Oranje Yara ten Holte tot tien stops (47 procent).

Advertentie

Ook Zoë Sprengers (zes doelpunten), Lisa Vlug (vier) en Iva van der Linden (twee) werkten zich gisteren in Berlijn op het scoreformulier. Waar bij Füchse Berlin de focus op de tweede Bundesliga kan, speelt Borussia Dortmund – vanaf november onder leiding van Henk Groener – nog op drie fronten mee om een prijs: de competitie, DHB Pokal en EHF European League.

Ook Van der Linden en Nooitmeer
Tevens in het bekertoernooi van Duitsland in actie onder de lat: Lieke van der Linden. Voor TSV Bayer 04 Leverkusen keerde de goalie, vorig jaar nog bij SG BBM Bietigheim onder contract, tegen TVB Wuppertal een derde van de schoten. Mede door doelpunten van Lynn Kuipers (drie) en Fem Boeters zegevierde TSV Bayer 04 Leverkusen na een uur ruim: 17-37 (10-17).

Zes maal vond Sharon Nooitmeer afgelopen weekend het net voor SU Neckarsulm. Zo overleefde de Bundesliga-club de partij in de DHB Pokal met competitiegenoot VfL Waiblingen: 24-38. De meeste doelpunten van Nederlandse makelij vielen gistermiddag in Leipzig te noteren.

Negen bekergoals
Door negen uit tien voor oud-speelster van V&L Maxime Drent beker TuS Lintfort verder. Na tien minuten verlengen werd het tegen thuisploeg HC Leipzig 37-40 voor Drent en consorten. De opbouwspeelster is bezig aan haar tweede seizoen bij TuS Linfort en kan zich gaan verheugen op de derde ronde in de DHB Pokal.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie