Skip to main content

Nieuwe krachtmeting voor top-3 van eredivisie, derby’s in ’t Veld en Kwintsheul

By 2 december 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

Waar koploper HandbaL Venlo dit weekend thuisblijft, staat er voor achtervolgers VOC en SEW in speelronde negen van de eredivisie een uitduel op het programma.

Advertentie

In Noord-Limburg ontvangt de landskampioen DSVD. De gasten uit Deurningen hebben na acht wedstrijden pas vier punten. Een week geleden was HandbaL Venlo tegen een andere tegenstander uit Overijssel Kwiek op tijd wakker. Na 19-15 in Raalte werd het toch 28-34 voor HandbaL Venlo.

In Geleen
VOC reist af naar Eindhoven. Nieuwkomer PSV wacht. De thuisploeg heeft dit jaar pas één keer gewonnen. Doelsaldo is VOC over SEW heengegaan op de ranglijst.

De blauw-witten uit Noord-Holland staat een reis te wachten. SEW neemt op zaterdagmiddag de bus naar V&L. In Geleen staat de gastploeg te popelen het pootje van de nummer drie op de ranglijst te lichten. Met acht punten staat V&L vijfde in de eredivisie.

Burenruzies
Ook interessant: derby’s in ’t Veld en Kwintsheul. VZV gaat de strijd met hoogvlieger Volendam aan terwijl Quintus de deuren open doet voor provinciegenoot Velo.

Programma zaterdag:
PSV – VOC
HandbaL Venlo – DSVD
V&L – SEW
VZV – Volendam
Quintus – Velo
BFC – Kwiek

Lees ook: Het anker van Grummel ligt in Tegelen

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie