Skip to main content

Nog drie eredivisieploegen kunnen vanavond degraderen

In het allerlaatste speelweekend van de play-downs kunnen drie eredivisieploegen nog degraderen. De spanning staat er vanavond bij Volendam, E&O (beiden zes punten) en PSV (vijf) op.

Advertentie

In Emmen spelen E&O en Volendam tegen elkaar. De Emmenaren stonden een maand geleden nog op nul punten in de degradatiepoule, maar door drie overwinningen op rij heeft E&O haar lot in eigen handen.

Bij winst op de Noord-Hollanders blijven de groen-witten – waar Benthe de Haan en Tessa Hilbrands gaan afzwaaien – op het hoogste niveau. Want dan gaat E&O over tegenstander Volendam heen op de ranglijst. Ook invalcoach Jan Gerald Mulder uit Emmen zit vanavond voor het laatst op de bank.

Door de dikke zege van een week geleden op PSV ziet ook de wereld voor Volendam er heel anders uit. Oud-international Ailly Luciano is één van de selectiespeelsters in de bus naar Emmen, want de rechterhoekspeler maakt het seizoen in het oranje-zwart af. De kraker op de vloer van E&O is tevens de laatste van Luciano, want ze gaat in de zomer weer met pensioen.

Advertentie

Om 19:00 begint ook PSV tegen DSVD. De gasten uit Deurningen zijn al twee weken veilig. Vorige week verloor een te ontspannen DSVD ruim van E&O (24-34).

Na een sterke start in de play-downs staat de thuisploeg uit Eindhoven vlak voor het eind van de competitie opeens laatste. Alleen bij een punt of meer mag PSV, dat nog even tweede in de groep stond, hopen op een nieuw jaar in de eredivisie.

Bij verlies is het de formatie van Chantalle Ermans die haar plaats in de eredivisie afstaat aan provinciegenoot MHV’81. In de lente van 2022 promoveerde PSV vanuit de eerste divisie naar het hoogste niveau.

Programma degradatiepoule:
19:00 E&O – Volendam
19:00 PSV – DSVD

Stand play-downs:
1. DSVD 5-9
2. Volendam 5-6
3. E&O 5-6
4. PSV 5-5

Foto: FotoReza

Advertentie