Noorwegen volgt Frankrijk naar finale na boeiend gevecht

By 18 december 2020Voorpagina

Topfavoriet Noorwegen heeft zich vanavond in navolging van Frankrijk geplaatst voor de finale van het EK. De Noren versloegen in een spannend duel thuisland Denemarken: 27-24.

Denemarken begon goed aan de wedstrijd. De sterke verdediging en de uitstekend keepende Sandra Toft waren een plaag voor de Noorse aanvalsters. Veronica Kristiansen kon met een doelpunt in de slotseconde van de eerste helft de schade voor Noorwegen nog enigszins beperken: 10-13.

Handbalgevecht
In de tweede helft kantelde de wedstrijd langzaam. Noorwegen kwam goed uit de kleedkamer en met behulp van keepster Katrine Lunde werd de stand binnen zes minuten gelijkgetrokken: 14-14. Er ontstond een waar handbalgevecht waarin beide ploegen elkaar geen centimeter ruimte gaven.

Negen minuten voor het einde nam Noorwegen voor het eerst een voorsprong van twee (23-21) en de Deense tank leek langzaam leeg te raken. Via reddingen van de uitblinkende doelvrouw Lunde en doelpunten van Reistad en Dale sloeg Noorwegen een beslissend gat van vier.

Finale
De finale tussen Noorwegen en Frankrijk wordt zondag om 18:30 gespeeld. Om 15:30 is de strijd om het brons tussen Denemarken en Kroatië.