Skip to main content

Nuttig weerzien Oranje in Portugese lente

In het tweede oefenduel in Portugal kregen de Nederlandse handbalmannen opnieuw klop van het thuisland. Waar donderdag 31-25 op het scorebord stond, werd vrijdagavond met nog grotere cijfers verloren: 36-24 (17-13). Ondanks de tweede nederlaag is de oefentrip op het Iberisch schiereiland zeer nuttig in aanloop naar de WK-kwalificatie in juni. 

Advertentie

Vanavond staat het tweede en laatste duel van het vriendschappelijke drielandentoernooi op het programma. De mannen van Joop Fiege treffen om 22:00 Nederlandse tijd Slowakijke. Een ploeg met een aantal grote spelers als Szucs (Hannover Burgdorf) en Stranovsky (ex-Barcelona, nu Erlangen) binnen de gelederen. Tegen Portugal bleek voornamelijk de dekking van Nederland kwetsbaar. Het team kreeg weinig vat op de sterke schutters van Champions League-niveau.

Debutant Van Buren maakt minuten
Genietend van de Portugese lente neemt Fiege, die voor deze oefentrip Martin Vlijm heeft meegenomen als assistent, de selectie vanmiddag mee op een tour door het binnenland van Portugal. De bondscoach grijpt de interlandperiode aan om de nationale ploeg bij elkaar te brengen. De laatste keer dat Oranje de internationals samen waren was in januari tijdens de beslissende pot tegen Zwitserland. Nadat de Nederlandse handbalmannen zich, in het kielzog van de dames, plaatsen voor de play-offs om een ticket voor het WK in Frankrijk, worden ze in Portugal met beide benen op de grond gezet.

12962524_10209039297164029_1599766371_o

De debutant tijdens de oefentrip is rechterhoekspeler Maurits van Buren. De linkshander van Volendam heeft in beide oefenduels een klein halfuur speeltijd gekregen. Fiege heeft ervoor gekozen Fabian van Olphen, Patrick Miedema, Arjan Haenen en Tim Remer thuis te laten. In plaats van de vier Bundesliga-spelers krijgen jonge gasten uit de eigen eredivisie de kans zich te bewijzen en te proeven aan het niveau.

Door: Stijn SteenhuisAdvertentie

Join the discussion One Comment

  • Visa Tchad schreef:

    Hey there! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a extraordinary job!|