Skip to main content

Onaangekondigde terugkeer van Rijsdijk zorgt voor ommekeer in Zwartemeer

Toeval of niet: toen Senn Rijsdijk (foto) gisteravond in Zwartemeer zijn verrassende rentree onder de lat van Hurry-Up maakte sloop de thuisploeg bij Houten vandaan. De partij in de BENE-League eindigde zo in 38-31 (18-17).

Advertentie

Tot 24-24 konden de Utrechters mee met Hurry-Up. Opbouwers Ruben de Bok, Wessel Blokzijl en de handige lefty kenden weinig moeite met het passeren van Drentse doelman Jorick Pol.

In minuut 36 loste Rijsdijk Pol af. Afgelopen zomer koos de 20-jarige doelman nog voor recreatief voetballen in een dorp verderop, maar bij de blessure van Boris Tot – in bezit van een aflopend contract – stond Rijsdijk toch weer bij Hurry-Up op het wedstrijdformulier. Hij zag zijn teamgenoten aan de overkant een gaatje slaan.

Topscorer Sjoerd Boonstra, zeven goals, en Youri Braker tilden de score naar 32-26 waarna Houten moest opgeven. Het duurde even voor Rijsdijk zijn eerste stop maakte en roestig waren zijn bewegingen ook, maar de onaangekondigde terugkeer van Rijsdijk zorgde wel voor vermaak en enthousiasme bij het thuispubliek.

Door de zege in het laatste thuisduel in de BENE-League staat Hurry-Up met de uitwedstrijd bij Volendam op de rol zesde. In de HandbalNL League mag Houten weer op bezoek in Zwartemeer. Dan om degradatie tegen te gaan.

Lees ook: Aalsmeer gaat over Volendam heen, ook LIONS in top-4

Foto: Tina Kolthof

Advertentie